Economia 09/10/2014

"La justícia espanyola ha de ser depurada": el jutge Silva es defensa de la inhabilitació, en 10 frases

El jutge assegura que la sentència és "desproporcionada" que de cas de Caja Madrid queda per saber "gairebé tot"

Ara
1 min
El jutge Elpidio José Silva, parlant amb periodistes a la sortida d'una sessió del seu judici pel cas Blesa, aquest dimecres / EFE

BarcelonaEl jutge Elpidio Silva, perseguidor de l'exbanquer de Caja Madrid Miguel Blesa als tribunals, es defensa en una entrevista a TV3 de la sentència que l'ha condemnat a 17 anys d'inhabilitació:

-"Tenim una sentència d'extrems i al meu parer desproporcionada"; "Nosaltres hem recusat el president del tribunal perquè el procés era nul"

-"Apartar un jutge com s'ha fet ens situa a les antípodes del món desenvolupat; a Nigèria no es pot fer el que m'han fet a mi"

-"La investigació un tant gegant [sobre Blesa] era necessària per esbrinar com s'havia regalat diners a Díaz Ferrán [expresident de la CEOE] disfressats de crèdits"

-"Alguns jutges a Espanya tenen conductes sense justificació i que voregen l'indesitjable"

-"La justícia espanyola ha de ser depurada; tenim magistrats d'altres temps que s'encapsulen i no s'assabenten de res. Sabien res de les targetes 'black'? La magistratura viu tancada en una llauna tumefacta"

-"Els alts càrrecs judicials han de ser votats pels ciutadans"

Sobre el 'cas Blesa' i la seva imputació per les targetes:

-"A dia d'avui sabem que els correus de Blesa no eren personals, sinó que demostren la mala gestió bancària"

-"[La imputació] M'ha sorprès relativament perquè la fiscalia canvia de criteri després d'afartar-se de dir que els correus, com a prova, eren nuls".

-"Si les despeses fetes amb les targetes són per representació institucional, no caldria tornar els diners. La qüestió és que se sap que no s'ha gastat en això sinó en un elenc exòtic i injustificat"

-"Queda gairebé tot per saber. En el cas de Caja Madrid, no s'enfonsa per la crisi"

stats