Economia 19/08/2013

Els espanyols treballen menys hores que la mitjana europea

Les hores de feina a la setmana a l'Estat són 40,2, segons les dades d'Adecco, 12 minuts menys que la mitjana del continent

Europa Press
2 min
Treballadors del sector públic, funcionaris o interins / THINKSTOCK

MadridLa durada de la jornada laboral mitjana en el conjunt de la Unió Europea per a un treballador de jornada completa va ser el 2012 de 40,4 hores per setmana, mentre que a Espanya la xifra va ser de 40,2 hores setmanals, segons ha comunicat Adecco.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'estudi 'Oportunitats laborals i satisfacció en l'ocupació' realitzat per Adecco en col·laboració amb Barceló y Asociados, i que analitza les dades de 'Labour Force Survey 2012' de l'Eurostat, assenyala que Espanya és el sisè país en hores setmanals treballades entre els deu analitzats.

Regne Unit encapçala la llista dels països analitzats per Adecco, amb 42,3 hores setmanals, seguit per Portugal (41,3 hores), Polònia i Romania (ambdues amb 41 hores) i Alemanya (40,7 hores), que tanca la llista de països amb més hores laborals setmanals que Espanya.

Al darrere d'Espanya hi ha Suècia (39,9 hores), França (39,4 hores), Holanda (39 hores) i Itàlia (38,7 hores). Adecco ha destacat que una diferència de 50 minuts per setmana, al cap d'un any, equival a una setmana completa de treball.

En aquest sentit, Adecco remarca que la diferència entre les hores setmanals treballades al Regne Unit pel que fa a Espanya suposa gairebé 12 dies laborals més a l'any. És a dir, que si a Espanya un ocupat mitjà treballa 225 dies, al Regne Unit la jornada laboral més llarga equivaldria a 237 dies, un 5,3% més.

Els homes treballen més hores

El mateix estudi d'Adecco posa de manifest que els homes treballen més hores setmanals que les dones. En el conjunt de la UE-27, els ocupats a temps complet de sexe masculí van treballar el 2012 una mitjana de 41,1 hores a la setmana, mentre que les dones ho van fer 39,3 hores.

A Espanya, la jornada laboral dels homes va arribar a 40,9 hores, mentre que per a les dones va assolir les 39,3 hores. Els homes del Regne Unit són, altre cop, els que més hores setmanals realitzen, fins a 43,6 hores, mentre que a Romania és on les dones treballen més, 40,7 hores setmanals.

A l'altre extrem, la jornada més breu per als ocupats de sexe masculí és la d'Holanda, amb 39,2 hores setmanals, i per a les dones, el temps de treball més curt és a Itàlia, amb 36,8 hores.

Finalment, Adecco posa en valor que el país amb la jornada més igualitària entre sexes és la de Suècia, país en el qual els homes van treballar 40 hores setmanals, enfront de les 39,8 hores de les dones.

stats