Economia 20/09/2015

El 'Financial Times': "Si l'independentisme supera el 50% dels vots, la UE ja no podrà ignorar-ho"

El rotatiu reclama un acord que ofereixi "un tracte fiscal més generós"

Ara
1 min
Després de gairebé sis dècades formant part del grup britànic Pearson, l’influent diari econòmic Financial Times, fundat a Londres el 1888, passarà ara a mans del grup japonès Nikkei.

BarcelonaEl 'Financial Times' defensa que l'independentisme només podrà cantar victòria si obté més del 50% dels vots a les eleccions del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Tenir el 50% dels vots no portaria la independència, però enviaria un senyal tant a Madrid com a la UE que el problema nacionalista català no es pot seguir ignorant", afirma el rotatiu britànic en un editorial.

Amb tot, el 'Financial Times' defensa que ni el 'statu quo' ni la independència són la solució al conflicte i aposta per la "tercera via". "Madrid ha de donar a Catalunya més autonomia a través d'una nova Constitució. Això significa, en particular, oferir un tracte fiscal més generós al parlament català".

"Arribar a un acord no serà fàcil", diu l'editorial. "I no hi ajuda el fet que Espanya estigui a punt de celebrar unes eleccions generals de les quals en pot sortir un parlament més fragmentat. Però cal trobar un acord", sentencia el diari.

stats