CRISI
Economia 09/02/2011

L'FMI suspèn amb un 'molt deficient' l'etapa de Rodrigo Rato a l'organisme

Una auditoria interna revela que el Fons Monetari Internacional va minimitzar els riscos de crisi mundial a causa d'un "elevat nivell de pensament uniforme" i "una governavilitat interna "dèbil"

Efe
1 min

WashingtonL'espanyol Rodrigo Rato i el seu equip van gestionar malament el Fons Monetari Internacional (FMI) durant els tres anys en què l'exministre d'Economia de José María Aznar va ser el director gerent de l'organisme. Ho ha conclòs el mateix FMI amb una auditoria interna que s'ha fet pública aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons aquest document, elaborat per la unitat d'avaluació independent, un "elevat nivell de pensament uniforme" que desanimava el pensament crític va fer que l'organisme "minimitzés" la crisi financera mundial que era a punt de començar i que va esclatar el setembre de 2008.

Una governabilitat interna "dèbil" i un "excés de confiança" en la solidesa de les grans institucions financeres" van impedir que es donessin "pocs senyals clars d'advertiment" sobre els riscos i vulnerabilitats associades amb la crisi que es va cuinar entre 2004 i 2007.

stats