Economia 11/02/2014

El jutge força la suspensió de pagaments de la principal divisió d'Husa Hotels

La filial Hostelería Unida, que aporta entre un 30% i un 40% de la facturació del grup de Joan Gaspart, entra en concurs de creditors

àlex Font Manté
1 min

BarcelonaHostelería Unida, la principal divisió del grup hoteler Husa, ha entrat en concurs de creditors aquest dimarts per ordre del jutjat mercantil número 3 de Barcelona, segons ha avançat El Confidencial i ha pogut confirmar l'ARA tant de fonts judicials com de la pròpia companyia. Hostelería Unida aporta "entre un 30% i un 40%" de la facturació d'Husa, segons han confirmat les mateixes fonts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El proveïdor Alterna Solutions, que arrossega un deute de 100.000 euros amb Husa, ha forçat la suspensió de pagaments. Alterna és una empresa de treball temporal que buscava treballadors de la neteja per als hotels d'Husa.

El deute global de la companyia és de 200 milions d'euros.

Fonts de la companyia han admès que "els darrers tres o quatre mesos han estat molt complicats des del punt de vista de la tresoreria", però creuen que el concurs "dóna l'oportunitat d'agafar oxígen i fer les coses amb calma". "Estem defensant els llocs de treball de la companyia", han afegit.

stats