Tecnologia
Economia 22/06/2021

Forward Fooding tria Barcelona per al seu nou 'hub' d'innovació alimentària

El projecte londinenc exporta el seu model amb un espai de 4.500 metres quadrats al 22@

2 min
L'equip fundador de Forward Fooding; Clara Bartra, Alessio D'Antino i Mireia Garcia.

BarcelonaUna indústria agroalimentària amb ganes d’innovar i un ecosistema start-up cada cop més gran. Són els dos ingredients principals que van convèncer el hub londinenc de tecnologia alimentària Forward Fooding per triar Barcelona com la seva nova seu europea. El projecte exportarà a la capital catalana el seu model d'espai de trobada per a empreses del sector amb un centre de 4.500 metres quadrats al 22@ que acollirà de moment nou companyies especialitzades en tecnologia dels aliments.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquestes instal·lacions hi haurà un estudi per enregistrar continguts, una cuina per fer proves de productes i un petit auditori per organitzar esdeveniments i conferències amb capacitat per a 250 persones. “També oferirem un programa d’acceleració gratuït on les start-ups puguin interactuar amb grans corporacions”, explica a l’ARA Alessio D’Antino, conseller delegat i fundador de Forward Fooding.

El hub incorporarà empreses familiars catalanes i multinacionals del sector de l’alimentació que busquin invertir en iniciatives a la recerca de finançament. Entre les companyies seleccionades per instal·lar-s'hi n’hi ha que ja tenen trajectòria (i es poden trobar als prestatges de moltes cadenes de supermercats), com la proteïna vegetal Heura, que hi situarà alguns dels seus projectes d’innovació oberta. A més, també hi treballaran el fabricant de begudes cafeïnades Ethics Coffee i l’empresa de bistecs vegetals impresos en 3D NovaMeat. “El nostre sostre és arribar fins a quinze empreses i comptar amb un equip semblant al que tenim a Londres, de nou treballadors”, explica D’Antino.

250 'start-ups' d'alimentació a Espanya

A banda de l’italià, l’equip fundador a Barcelona és format per l’exdirectiva de GB Foods Clara Bartra i l’emprenedora del sector immobiliari Mireia Garcia. “Crec molt en l’excel·lència mediterrània, però no podem dependre només de la nostra herència. Ens cal convertir els nostres productes, que ja són molt bons, en noves tecnologies que puguin formar ecosistemes”, ha afegit D’Antino. Forward Fooding ha identificat més de 12.000 actors de la indústria food tech arreu del món i calcula que Espanya compta amb unes 250 start-ups del ram, el 60% de les quals amb seu a Catalunya.

stats