Economia 28/10/2013

El Govern estudia apujar l'IPC en els sous dels treballadors públics catalans el 2014

Els sindicats critiquen que es mantingui la retallada d'una paga extra per segon any consecutiu

Acn
2 min

BarcelonaEl Govern estudia actualitzar l'IPC dels sous dels treballadors públics el 2014, segons fonts del departament de Governació, després de tres anys en què els salaris no han pujat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Generalitat ha fet aquesta proposta als sindicats, que han replicat que tot i això el Govern manté la supressió d'una paga extra per a tota la funció pública aquest any, igual que ja va fer durant el 2012.

El coordinador de l'Àrea Pública de CCOO, Xesús González, ha lamentat que el Govern hagi condicionat la revalorització salarial a la millora de la situació econòmica. L'actualització salarial estaria al voltant del 0,5%, sempre subjecte al tancament de la inflació a finals del 2013.

Els representants dels treballadors públics i de la Generalitat es tornaran a reunir aquest dilluns a les 17 hores a la seu del departament d'Empresa i Ocupació. Les dues parts han de debatre aquest punt i altres mesures que afecten les retribucions dels funcionaris en relació amb el projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat del 2014, que el Govern preveu aprovar el 5 de novembre.

Després de la reunió del matí, González ha criticat que el Govern "no ha ofert res en ferm" als sindicats i que els representants de l'executiu a la mesa són "intermediaris" entre els treballadors i el departament d'Economia i Coneixement. "Així és molt difícil arribar a acords. El Govern diu que té voluntat de negociació, però no vol tancar cap proposta concreta i fan redactats ambigus i sense compromisos", ha sentenciat.

Per la seva banda, el portaveu de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Luis Blanco, ha lamentat que el Govern només ofereixi "concreció" en la detracció de la paga i la reducció de sou i salari dels interins, per exemple, però no en la resta de mesures. "Volem recuperar el poder adquisitiu a través de l'actualització de l'IPC, però també de la paga", ha defensat Blanco.

Els sindicats recorden que la congelació salarial i les retallades de pagues dels últims anys han representat una pèrdua del poder adquisitiu del 30% per als treballadors públics, segons els seus càlculs.

stats