Economia 20/03/2017

El Govern posarà de nou a la venda l'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols

Procedeix de l'herència dels germans Anlló i el 2013 estava taxat en 1.850.000 euros

Ara
2 min
Imatge de l'hotel Panorama, procedent de l'herència dels germans Anlló.

BarcelonaLa direcció general de Patrimoni de la Generalitat tornarà a posar a la venda l'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols, un cop resolt el problema registral que en va impedir la venda, segons ha informat aquest dilluns el Departament de la Vicepresidència i Economia.

L'hotel procedeix de l'herència intestada dels germans Anlló, i el 2013 va estar taxat en 1.850.000 euros. L'hotel no es va podia vendre perquè hi havia una doble titularitat registral d'una petita part de la finca. Això es va detectar quan es va posar a la venda el 2014 i es va parar l'operació, que ara es podrà reprendre un cop regularitzada la situació.

L'hotel formava part d'un lot de diversos immobles procedents d'aquesta herència intestada. Ara es tornarà a taxar abans de sortir de nou a la venda. Des de l'any 2004 la Generalitat és titular de l'herència dels germans Francisco i Juan Anlló Bou, després de que tots dos van morir sense testament i sense deixar descendents, ascendents ni família coneguda fins al quart grau de consanguinitat.

El patrimoni d'aquests germans estava format per diversos hotels, cases, pisos i places d'aparcament a Sant Feliu de Guíxols i a Barcelona. La legislació actual estableix que la Generalitat ha de dedicar els béns -o l'import obtingut de la seva venda- de les herències a projectes d'assistència social o institucions culturals, preferentment de la comarca on tenia la residència el mort.

Un cop estigui totalment liquidada l'herència, la Junta Distribuïdora d'Herències, un òrgan col·legiat del qual formen part la Generalitat i les corporacions locals (en aquest cas l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols), serà l'encarregada d'obrir una convocatòria pública, perquè les entitats interessades hi puguin participar com a beneficiàries.

En el cas d'aquesta herència, de les onze finques que es van subhastar el 2014 se'n van adjudicar tres: l'antic hotel Rex i Les Noies i l'antic Hostal Montserrat, i un habitatge al carrer de la Creu, de Sant Feliu. En el cas dels béns que van quedar deserts es va iniciar un procés de venda directa, durant el qual es van vendre dos hotels més, els antics hotels Avenida i Regina, i un altre habitatge al Passeig de Guíxols.

Encara queden per vendre tres hotels -l’antic Rex II, el Mediterráneo i el Regente- i dos immobles als carrers Jacint Verdaguer i Sant Martirià, que hauran de tornar a ser valorats en el moment en què es tornin a posar a la venda.

stats