Economia 29/05/2012

El governador del Banc d'Espanya abandonarà el càrrec un mes abans del previst

Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha informat a Rajoy que marxarà el 10 de juny, en lloc del 12 de juliol. El següent governador haurà d'afrontar l'auditoria a la banca i l'aprovació dels plans de viabilitat dels bancs per complir amb la reforma financera

Dani Sánchez Ugart
1 min
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

BarcelonaEl governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha anunciat avui al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la seva intenció d'abandonar el càrrec un mes abans del previst: el 10 de juny en lloc del 12 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat enviat per la institució, el governador creu que "es tanca un període" a partir de la nova data de cessament, que coincideix amb el final del termini per rebre els plans dels bancs per complir amb les provisions a què obliga l'última reforma financera.

L'anunci de Fernández Ordóñez arriba el mateix dia que un jutjat de Madrid ha acceptat a tràmit una querella contra ell, Rodrigo Rato i altres directius de bancs intervinguts per l'Estat en què els acusen de "posar en risc" el sistema financer.

Ordóñez apunta que a partir d'aquesta data "s'obre una nova etapa en què s'han de prendre decisions molt importants", com l'avaluació independent dels actius dels bancs i l'aprovació dels plans de les entitats.

El governador creu que la decisió d'avançar la seva marxa beneficiarà la institució i el proper governador, "que podrà participar plenament en totes aquestes importants decisions des del primer moment".

Possible relleu

Entre els noms que el govern espanyol valora per rellevar el governador hi ha els de Luis Linde, José Manuel González-Páramo, Antonio Sáinz de Vicuña, José María Roldán i Fernando Bécker.

stats