Economia 08/12/2014

De Guindos reconeix "l'error" de la sortida a borsa de Bankia però defensa que ara és líder en solvència

El ministre d'Economia diu que, un cop sanejada, l'entitat madrilenya és "part de la solució" de l'economia espanyola

Europa Press
1 min
Luis de Guindos va tornar a criticar ahir les pràctiques que s’havien dut a terme a Caixa Catalunya abans que fos rescatada.

Brussel·lesEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit aquest dilluns que la creació i la sortida a borsa de Bankia va ser un "error", però que ara és "una de les entitats més solvents" d'Espanya i de la UE, segons ha demostrat el recent examen del Banc Central Europeu (BCE), i "part de la solució" per a l'economia espanyola.

"Jo vaig dir al maig del 2012 al Parlament espanyol que tant la creació com la sortida a borsa de Bankia van ser un error", ha dit De Guindos després de ser preguntat per l'informe pericial del cas Bankia, que alerta d'un possible maquillatge dels comptes de l'entitat per a la seva sortida a borsa.

Malgrat tot, ha deixat clar que aquest informe pericial és només un element més del cas i hi ha "altres testimonis". "La CNMV i el Banc d'Espanya, quan van anar a testificar pel cas Bankia, van dir que el procés s'havia realitzat correctament", ha recordat el ministre d'Economia.

"Jo aquí no hi entraré. Per a mi l'important ara és que Bankia és una entitat solvent, sanejada", ha insistit De Guindos. "Bankia era part del problema de l'economia espanyola el 2011, avui és part de la solució", ha tancat.

"La part fonamental és que avui Bankia és una de les entitats més solvents d'Espanya i una de les entitats més solvents d'Europa. El més important és que Bankia està reestructurada, està sanejada i és solvent", ha conclòs el ministre.

stats