Economia 08/12/2014

De Guindos veu "suficients" les mesures adoptades per rebaixar el dèficit

El ministre d'Economia surt de l'Eurogrup reconeixent diferències amb Brussel·les pel que fa a la necessitat de noves reformes

Efe
1 min
Luis De Guindos, ministre espanyol d'Economia, en roda de premsa a Brussel·les després de la reunió de l'Eurogrup. ARNAU CUESTA / EFE

Brussel·lesEl ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dilluns que les mesures que inclou el pressupost d'Espanya per al 2015 "són suficients" per assolir l'objectiu del dèficit del 4,2% del PIB el any que ve. "Nosaltres estem absolutament compromesos amb un objectiu de dèficit públic l'any que ve del 4,2%", ha declarat al final de la primera reunió de l'Eurogrup.

Ha estat la resposta del ministre espanyol a la petició que ha fet la CE perquè Espanya adopti mesures addicionals davant del risc d'incompliment dels objectius que veu Brussel·les. Segons les seves previsions, si no es fa res, el dèficit d'Espanya s'elevarà al 4,6% el proper any. Els ministres d'Economia i Finances de l'eurozona han analitzat a la trobada les opinions de la Comissió Europea (CE) sobre 16 projectes pressupostaris dels estats.

"El Govern parteix del principi que les mesures actuals són més que suficients", ha dit De Guindos després de ser preguntat per la diferència d'opinions que mantenen Espanya i la UE sobre l'eficàcia d'algunes mesures preses i la necessitat de fer-ne de noves si finalment es declaressin insuficients.

"Tenim una diferència amb la CE. Som una mica més optimistes pel que fa al creixement econòmic", va dir De Guindos, referint-se a la previsió de la Comissió d'un avanç del PIB espanyol de l'1,7% l'any i la del Govern que calcula que serà del 2%.

stats