Economia 04/05/2018

IAG multiplica per 14 els seus guanys el primer trimestre

El consorci de British Airways i Iberia obté 794 milions impulsat pels resultats extraordinaris

Ara
1 min
Walsh és conseller delegat d’IAG, el grup d’Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus.

BarcelonaIAG, el consorci aeri format per British Airways i Iberia, va obtenir el primer trimestre uns beneficis nets de 794 milions d'euros, cosa que suposa una xifra que multiplica per 14 el resultat net obtingut ara fa un any. L'espectacular augment s'explica per beneficis extraordinaris puntuals vinculats a un canvi en el pla de pensions de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sense aquest canvi, el benefici recurrent se situaria en 206 milions d'euros, cosa que també suposaria un salt important: del 186%. L'avançament de les vacances de Setmana Santa va influir en aquest resultat.

"Hem registrat un altre rendiment trimestral sòlid amb un benefici de les operacions de 280 milions d'euros davant de partides excepcionals, i d'aquesta manera hem superat els 160 milions de l'any passat", ha resumit el conseller delegat d'IAG, Willie Walsh. El consorci, que també integra les aerolínies Vueling i Aer Lingus, preveu que, tenint en compte el preu del combustible i els tipus de canvi, el benefici de les seves operacions s'incrementi encara més respecte a l'any anterior.

El deute net ajustat es va situar en 6.447 milions d'euros, un 9,2% menys que al final del primer trimestre de l'any passat.

stats