Economia05/03/2018

Ikea s'alia amb Vibbo per entrar a la venda de mobles de segona mà

La cadena de mobles tindrà una categoria pròpia per als seus productes a la plataforma

Anna Solé

BarcelonaIkea també vol el seu propi Wallapop. La cadena de mobles sueca i la plataforma online d'objectes de segona mà Vibbo han presentat aquest dilluns un acord per treballar de manera conjunta i impulsar la venda de mobles i objectes de decoració de segona mà, una de les categories que més vendes ha assolit dins de l''e-commerce' de compravenda en l'últim any, període en el qual es van registrar fins a 19,5 milions d'euros en transaccions entre usuaris.

Inscriu-te a la newsletter Darwinisme empresarialInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així doncs, Vibbo ha creat dins de la categoria de la llar una nova opció de cerca específica d'Ikea on posa a la venda aquesta tipologia d'objectes per al mercat espanyol. Aquesta opció, que ja es troba disponible, té més de 6.000 anuncis actualment.

Cargando
No hay anuncios

Tal com indica l'estudi 'Second hand effect' [L'efecte segona mà], que ha elaborat la mateixa plataforma Vibbo juntament amb l'Institut d'Investigació Mediambiental de Suècia, a través d'aquestes vendes es podrien estalviar aproximadament 72.000 tones de CO2, ja que s'evitaria la producció de nous objectes i els residus que es generen quan ens en desfem.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta nova iniciativa és un pas més en l'estratègia de la marca sueca per digitalitzar el seu model de negoci i fer-se un lloc a l'economia circular, que a Espanya es treballa amb el projecte conegut com a #SalvemosLosMuebles, engegat fa més d'un any i reconegut recentment pel World Economic Forum.

El gegant Ikea disposa de 412 botigues i 149.000 empleats a tot el món i és present en una cinquantena de mercats. L’últim exercici fiscal (que en el cas d’Ikea va de l’1 de setembre del 2016 a finals d’agost del 2017), el grup va ingressar uns 37.000 milions d’euros i va obtenir un benefici net de 2.500 milions d'euros. Precisament, el fundador de la companyia, Feodor Ingvar Kamprad, va morir el gener passat als 91 anys.