Economia 07/09/2017

Innover s’alia amb Solarwatt per créixer en autoconsum solar

Innover tindrà l’exclusiva de la seva comercialització a Catalunya per a les instal·lacions domèstiques

Xavier Grau
2 min
Innover s’alia amb Solarwatt per créixer en autoconsum solar

L’enginyeria catalana Innover, amb seu a Cardona, ha arribat a un acord amb el fabricant alemany Solarwatt per créixer en les instal·lacions domèstiques d’autoconsum d’energia solar, a l’ombra de les ajudes que la Generalitat posarà en marxa aquest mateix mes de setembre a través de l’Institut Català de l’Energia (Icaen). Solarwatt és el principal fabricant de bateries alemany i, amb aquest acord, Innover tindrà l’exclusiva de la seva comercialització a Catalunya per a les instal·lacions domèstiques, segons explica a l’ARA el director general d’Innover, Rafael Clusellas.

El directiu de l’enginyeria, que ja ha fet importants instal·lacions industrials a Catalunya, com la de la fàbrica de Denso a Sant Fruitós de Bages (que té mil panells solars), el celler Abadal al Bages i el magatzem d’Amazon a Martorelles, creu que l’autoconsum per a particulars també pot ser rendible malgrat l’anomenat impost al sol. Hi coincideix el director general de Solarwatt a Espanya, Ernesto Macías. Segons ell, una instal·lació domèstica podria sortir per entre 10.000 i 12.000 euros i quedaria amortitzada en uns 12 anys. Un període que es podria escurçar fins als 8 anys gràcies a la subvenció que l’Icaen posarà en marxa aquest mateix mes.

La subvenció, segons explica la directora de l’Icaen, Assumpta Farran, va dirigida només a les bateries de ió-liti i pot cobrir fins a un 70% del seu cost, amb un topall de 5.000 euros. Farran destaca l’aposta de la Generalitat per potenciar el consum d’energia solar amb bateries d’emmagatzematge com un dels elements essencials del Pacte Nacional per a la Transició Energètica, que preveu que el 2027 Catalunya ja no tingui generació nuclear (ara aporta el 55% de l’electricitat) i el 2050 tota la producció sigui renovable.

2 milions de facturació

En aquest marc, Innover vol créixer en instal·lacions domèstiques malgrat que, segons Clusellas, no espera que a curt termini aporti gaire facturació. La companyia, que ja té 4 megawatts instal·lats en un centenar de projectes que ha fet, espera tancar aquest any amb una facturació d’uns 2 milions d’euros, segons Clusellas, després d’haver facturat 1,7 milions el 2016 i 1,3 el 2015.

stats