Economia 27/01/2017

"Les ajudes públiques a les caixes no han estat excessives", Josep Oliu en 5 frases

El financer català nega que el Sabadell vulgui endur-se la seu del banc de Catalunya

Albert Martín
1 min
Josep Oliu en la roda de premsa de presentació dels resultats del Banc Sabadell

BarcelonaPolítica

  • "L'altre dia a Sabadell un accionista em va demanar si jo podia canviar la seu del banc sense passar per la junta. I vaig dir que sí perquè així ho estableix la llei. Però ningú em va preguntar si tenia intenció de canviar de seu. No veig que hi hagi cap risc polític a la vista que pugui canviar això, i no veig cap raó per fer-ho. Estic molest per la mala comprensió d'aquest tema i per la politització que se n'ha fet".

Trump

  • "Si no puc parlar de política a Espanya, imagini's dels EUA. Estic sorprès i una mica preocupat [per la presidència de Donald Trump], però res més".
  • "Mèxic té avui riscos més alts i la direcció de riscos [del Banc Sabadell a Mèxic] serà instruïda perquè pari atenció a empreses que tenen relació amb els EUA perquè tenen aquell senyor que està disposat a fer que no vagin bé".

Clàusules terra

  • "Hem defensat des del principi la transparència de les nostres clàusules terra: que fossin clarament explicades i llegides davant el notari. Tenim la consciència que les clàusules terra del Sabadell van ser transparents, i si són transparents, són vàlides. Apliquem una política de negociació amb els clients perquè de vegades les seves circumstàncies canvien i per això canviem contractes. És una renegociació en benefici mutu. Busquem de bona fe solucions, però és un tema que causa molt enrenou social".

La caiguda de les caixes

  • "Les ajudes públiques a les caixes no han estat excessives, ens ha costat la nostra part".
stats