Economia 29/01/2015

Josep Oliu en deu frases: sobre Podem, el sobiranisme... i la banca

El president del Banc Sabadell ha abordat temes bancaris i polítics durant la presentació dels resultats de l'entitat

Albert Martín Vidal
1 min
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, durant la presentació dels resultats de l'entitat aquests dijous / EFE

Barcelona1. "A mi no em fa cap por cap força política. Fa més por la ingovernabilitat que una governabilitat de qualsevol partit; adaptarem la nostra política bancària a la política en general".

2. "Nosaltres adaptem la nostra agenda al que fa la política, però res més. Els clients entenen que el nostre banc no té política".

3. "Espanya és tan diferent econòmicament i estructural de Grècia que qualsevol comparació és fictícia".

4. "Per al Sabadell ha estat un exercici extraordinari [...]. Els bancs que hem incorporat al nostre perímetre comencen a funcionar".

5. "La màxima disponibilitat de crèdit més barat no vol dir que el crèdit hagi de créixer, això passa si la demanda despunta, però l'apalancament privat és del 180% i el públic del 100%".

6. "La meva sensació és que els tipus d'interès baixos hi seran durant un llarg període de temps, durant els dos propers anys".

7. "En el futur, no de cara a l'any vinent, el model de banc cap al qual volem anar és el d'un banc més diversificat internacionalment".

8. "El procés de concentració bancària està en 'standby'. Ha acabat una etapa, i si hi ha noves concentracions serà per buscar ROEs, per sinergies, però no per necessitat".

9. "L'ofensiva del Banco Santander a Catalunya ha tingut uns efectes mínims, no té cap importància. Anem sobrats de dipòsits".

10. "No presentarem una demanda contra l'OPV de Bankia, no som part perjudicada i som responsables de les nostres inversions".

stats