Economia 15/08/2016

Jubilar-se als 69 anys: la proposta del Bundesbank

El govern de Merkel descarta elevar l'edat límit actual de 67 anys

Efe
1 min
Angela Merkel, en la roda de premsa que ha fet aquest dijous / EFE

BerlínEl Bundesbank, el banc central alemany, ha plantejat en el seu butlletí del mes d'agost elevar progressivament l'edat de jubilació al país, per passar dels 67 anys actuals als 69 anys el 2060.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'autoritat monetària alemanya argumenta que, tot i la solidesa dels comptes públics al país, "són inevitables nous ajustaments", per la qual cosa "una vida laboral més llarga no s'ha de convertir en un tabú".

El banc emissor alemany alerta que el sistema actual, adoptat durant la primera legislatura de la cancellera Angela Merkel, la del 2005 al 2009, no és sostenible a causa de l'augment progressiu de l'esperança de vida i de la caiguda de la natalitat

Si es tenen en compte les contribucions dels treballadors al sistema de pensions i la quantitat mitjana de la pensió de jubilació, el Bundesbank conclou que el sistema només aguantarà si progressivament es va augmentant l'edat de jubilació fins a arribar al 69 anys d'aquí a 44 anys.

Però el govern alemany, que està aplicant l'allargament de l'edat de jubilació fins als 67 anys, descarta adoptar la proposta del Bundesbank. "El govern federal es manté ferm en la jubilació als 67 anys. Sempre hi ha un debat i el Bundesbank també participa en les converses", ha dit el portaveu de l'executiu, Steffen Seibert.

stats