Economia 28/10/2015

L'Audiència Nacional imputa a Volkswagen per l'escàndol dels motors dièsel

Europa Press
1 min

MadridEl magistrat de l'Audiència Nacional Ismael Moreno s'ha declarat competent per investigar l'escàndol dels motors dièsel de Volkswagen i ha imputat a la companyia com a persona jurídica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria el jutge demana a la companyia que es personi el dia 10 de novembre a dos quarts d'onze del matí, tal com estableix la llei d'enjudiciament criminal quan s'imputa a una persona jurídica. Volkswagen haurà de designar un representat, i també un advocat i procurador.

El magistrat accepta les diligències que ha demanat la Fiscalia i permet que es personin les entitats que han presentat querelles. A més, es demana al ministeri d'Indústria tota la informació que tingui, inclòs l'informe de l'Agència del Medi Ambient dels Estats Units, i al ministeri d'Agricultura i Medi Ambient se li demanen dictàmens sobre les emissions. També es demana a l'empresa que identifiqui qui va fabricar el programari i que aporti tota la informació i la relació dels cotxes afectats que ha venut fins ara a l'Estat.

stats