Economia 02/02/2015

L'Íbex aprofundeix les pèrdues llastat pels mals resultats de la banca

La por a Grècia i la caiguda de l'activitat manufacturera a la Xina també alimenta els números vermells a la borsa espanyola

Efe
1 min
La seu de Bankia, a Madrid / REUTERS

MadridEl principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex-35, ha arrencat la setmana amb pèrdues. A mig matí, l'índex aprofundia les pèrdues amb què ha començat la jornada fins a perdre més del 2% i la barrera dels 10.200 punts. La banca cotitzada i Telefónica han estat els valors que més han llastat la borsa espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les entitats com Bankia, Banc Sabadell i el Popular han liderat les pèrdues, així com també Telefónica. Per contra, els principals índex europeus registraven guanys a mitja sessió d'aquest dilluns.

Els temors per Grècia s'han anat moderant, sobretot després que el ministre de Finances grec, Yanis Varufakis, hagi assegurat que el seu govern no prendrà cap mesura unilateralment, sinó que col·laborarà amb els seus socis.

El mercat asiàtic també ha estat un ingredient per atiar els números vermells a primera hora del dia, en concret la caiguda de l'activitat manufacturera a la Xina, que ha arrossegat les borses als principals països de l'Àsia.

stats