Economia 18/06/2015

Així tracten les maletes als aeroports

Cinc treballadors de l'aeroport de Riad, acomiadats després que un vídeo filmat en secret es fes viral

Ara
1 min

BarcelonaL'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) ha decidit deixar en suspens la mesura anunciada la setmana passada per reduir la mida de les maletes que els passatgers poden pujar sense facturar a l'avió. Des que companyies com Ryanair van començar a cobrar per facturar equipatge, la majoria dels passatgers opten per volar només amb l'equipatge de mà, de forma que només una minoria deixa les maletes a la bodega de l'avió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ara bé, els que viatgen amb maletes grosses, els que porten més d'una maleta o els que fan vols llargs amb companyies de bandera segueixen facturant l'equipatge. Un equipatge que perden de vista en el mostrador de facturació i que no tornen a veure –si tot va bé– fins a la zona de recollida, en l'aeroport d'arribades. Què passa amb aquestes maletes entre un punt i l'altre. Ara fa dos mesos, un vídeo secret filmat a l'aeroport de Riad, la capital de l'Aràbia Saudita, es va tornar viral. En aquest vídeo es veu com tracten les maletes els treballadors del servei de 'handling'.

Com a conseqüència de la polèmica provocada arran la publicació del vídeo, han estat acomiadats cinc dels treballadors del servei. Però la polèmica ha continuat viva: després de tot, com sabem que el cas de Riad és aïllat? Com sabem el que passa amb les nostres maletes en la resta d'aeroports del món?

stats