Economia 09/07/2014

Mas-Colell sobre l'estat del benestar a Catalunya: "Estem al caire de l'abisme"

El conseller d'Economia diu que el triomfalisme de Rajoy "no està justificat" i assegura que el Govern ja no pot retallar més

Elena Freixa
2 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, durant l'acte a la Pedrera. ACN

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha rebatut aquest dimecres el discurs "triomfalista" del govern espanyol defensant la fortalesa de l'estat del benestar a Espanya. "Som al caire de l'abisme", ha dit Mas-Colell referint-se a l'escanyament que suporten les comunitats autònomes i Catalunya en particular.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Quan Rajoy diu que tenim el millor estat del benestar del món potser té raó, no ho sé, però no el tindrem d'aquí a cinc mesos", ha assegurat el titular d'Economia de la Generalitat.

Ha defensat que els "desajustos" que pateixen els comptes deficitaris de Catalunya "no s'arreglen amb més guanys de competitivitat dels que ja s'han fet" i ha recordat que els treballadors públics catalans són els únics que suporten una retallada de la paga extra des de ja fa tres anys.

L'excés de dèficit català, ha explicat Mas-Colell davant d'un auditori empresarial en la clausura d'unes jornades econòmiques organitzades pel diari 'Expansión' i Banco Santander, es deu sobretot a la despesa en sanitat. "I ja em diran vostès com es retalla més del que ja s'ha fet", ha afegit.

"La situació és crítica no només per a Catalunya, sinó per a totes les comunitats autònomes", ha resumit amb referència al sistema de finançament.

El conseller també ha lamentat l'agenda recentralitzadora per què ha optat el govern de Mariano Rajoy i que és la causa, ha dit, del conflicte Catalunya-Espanya que es viu des de fa mesos. "Es viu com una agressió en tota regla i ningú que conegui els catalans podia pensar que ens quedaríem amb els braços plegats davant d'una situació com aquesta", ha afegit.

"El conflicte serà llarg i cal que sigui civilitzat", ha defensat Mas-Colell, que ha fet una crida al món empresarial a seguir amb la política de ser mediadors i no alimentar les diferències, és a dir, mantenir el món econòmic separat del polític.

stats