Economia 31/10/2013

Mas-Colell espera rebre "immediatament" els diners del FLA

El conseller d'Economia diu que ha parlat amb Montoro i que hi ha hagut un malentès. Afirma que quan hi hagi aquests diners pagarà als proveïdors

Dani Sánchez Ugart
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, veu com el dèficit català arriba a l'1,06%.

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat aquest dijous al govern espanyol que transfereixi els 1.400 milions d'euros pendents del fons de liquiditat autonòmica (FLA) que s'havien de començar a rebre des del setembre per l'ampliació de l'objectiu de dèficit de la Generalitat del 0,7% al 1,58% i que ascendeix a 1.700 milions a cobrar fins a finals d'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Govern espera rebre "immediatament" aquests diners per poder fer front a les despeses corrents, com per exemple els pagaments a les farmàcies, que van alertar ahir que deixaran d'avançar els medicaments perquè els deutes de l'administració són ja insostenibles.

Mas-Colell ha assegurat que ha parlat per telèfon amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i diu que confia que les declaracions del ministre en què va dir que part dels diners del Pla de Pagament a Proveïdors es restarien del FLA han estat un "malentès".

Els diners que es deuen als farmacèutics ascendeixen a 416 milions d'euros corresponents als mesos de novembre i desembre del 2012 i el maig del 2013, així com a la factura del setembre, que haurien de cobrar el 5 de novembre. Uns diners que els farmacèutics han hagut d'avançar per garantir l'accés als tractaments. Per cobrar els diners endarrerits cal que arribin els pagaments del pla de proveïdors, que van al marge del FLA. Sobre aquest pagament, el conseller ha dit que no "té dubtes" que es pagarà, tot i que també va amb retard.

stats