Economia 15/02/2015

Mor Michele Ferrero, el propietari de Nutella i Ferrero Rocher

L'industrial de la xocolata era l'home més ric d'Itàlia. Ha mort als 89 anys a la seva residència de Mònaco

Reuters
2 min
Captura de pantalla de l'article de 'La Reppublica' sobre la mort de Ferrero

RomaMichele Ferrero, l'home més ric d'Itàlia i l'amo d'un imperi global de xocolata i confiteria, ha mort aquest dissabte als 89 anys, segons ha informat la seva companyia. La seva mort obre la qüestió de la successió en el grup Ferrero, controlat per la família, que té vendes de prop de vuit mil milions d'euros i continua creixent malgrat la recessió italiana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ferrero produeix la crema de xocolata Nutella, els bombons Ferrero Rocher, els ous Kinder i els caramels Tic Tac, i ha convertit una fàbrica de xocolata provincial en la companyia privada amb més facturació d'Itàlia.

El multimilionari ha mort a la seva residència de Mònaco després de mesos de malaltia, segons ha comunicat el grup. El president italià, Sergio Mattarella, s'ha mostrat profundament commogut per la mort de Ferrero, a qui ha qualificat d'"emprenedor nat". El fill de Giovanni Ferrero es va convertir en president executiu de l'imperi de xocolata després que el seu germà gran, Pietro, que havia de ser l'hereu, morís d'un atac de cor el 2011 quan practicava ciclisme a Sud-àfrica. A finals de 2013, Giovanni va desmentir que la companyia pogués ser absorbida per la multinacional Nestlé, amb seu a Suïssa, i va assegurar que Ferrero no estava en venda.

Ferrero pare era un home de poques paraules, que defugia la publicitat, i va ser el responsable de convertir un negoci local del Piemont en un gegant global. Se'l coneixia com un home enèrgic, però també com algú que mantenia condicions laborals dignes i oferia un retorn a la comunitat.

Fins fa uns anys, Ferrero viajava en helicòpter cada dia des de la seva residència de Montecarlo fins a la seu de l'empresa, a Alba, el nord-oest d'Itàlia, i participava en el disseny de nous productes. Mai va permetre que companyies estrangeres compressin l'empresa, que el seu pare va crear el 1946. El grup, que va jugar amb la idea de fer una oferta pel seu rival britànic Cadbury fa uns anys, està present en 53 països.

La revista 'Forbes' va descriure Ferrero com "l'home dels dolços més ric del planeta". Ell i la seva família ocupen el lloc 30 en la llista de les persones més riques del món, amb un patrimoni net de 20.500 milions d'euros.

stats