Laboral
Economia 30/06/2021

Multa de 328.000 euros a l’empresa de Cornellà on va morir un empleat de 19 anys

Torrent qualifica la sanció d'"històrica i exemplar"

ARA
1 min
Un treballador en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa Inspecció de Treball de Catalunya ha proposat una sanció de 328.460 euros a l’empresa cooperativa Cidac, de Cornellà de Llobregat, on va morir un treballador de 19 anys atrapat entre la màquina i el material que manipulava. L’accident mortal va tenir lloc el 30 d’abril. 

La investigació de la Inspecció de Treball constata la responsabilitat de Cidac en l’accident mortal per un incompliment de les normes de prevenció de riscos laborals en una infracció que considera molt greu. A més, la Inspecció ha traslladat tota la documentació a la Fiscalia.

El conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha descrit aquest dimecres la sanció com a “històrica i exemplar”. “Eludir la prevenció i la seguretat laboral té conseqüències fatals. Garantir la salut laboral no és opcional, és un deure”, ha remarcat. Torrent també ha destacat que s’han detectat irregularitats “molt greus” i ha avisat que el Govern tindrà “tolerància zero” davant d’aquestes pràctiques i fets. 

En aquest sentit, el 14 de juliol l’executiu català té previst aprovar l’estratègia per a la seguretat i la salut laboral. Així mateix, Torrent ha reclamat a l’Estat que “agilitzi” la contractació de nous inspectors i sotsinspectors.

stats