Economia 26/03/2015

Nestlé invertirà 102 milions a la fàbrica de Girona per fer-la la més gran d'Europa

La inversió servirà per augmentar en un 30% la producció de Nescafé

Elena Freixa
1 min
La fàbrica de Nestlé a Girona acaba d'estrenar una nova línia per fabricar càpsules de cafè Dolce Gusto.

Esplugues de LlobregatLa multinacional Nestlé aposta per convertir la fàbrica de cafè soluble de Girona en la més gran del grup a Europa. Per fer-ho, ha anunciat una inversió de 102 milions d'euros que augmentarà un 30% la capacitat de producció de Nescafé, la principal marca de la companyia. La inversió vindrà lligada a la contractació d'entre 30 i 40 empleats més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director general de Nestlé a Espanya, Laurent Dereux, ha dit que Girona serà quan acabin les obres a finals del 2017 la tercera planta de cafè més gran del grup al món. Amb la renovació, la planta fa "un pas de gegant" i s'imposa a la competència de les altres cinc plantes que fabriquen Nescafé al món.

A les instal·lacions catalanes s'hi fabriquen també les càpsules de cafè Doble Gusto. Entre un producte i l'altre, el 75% de la producció es destina a l'exportació.

El gegant de l'alimentació ha presentat el balanç del 2014 del negoci a Espanya, que va ser positiu. Les vendes van créixer un 1% fins a superar els 2.100 milions d'euros i el mercat interior hi va contribuir més (+1,1%) que no pas l'exportació (+0,3%), ha explicat Dereux.

stats