Economia 10/09/2012

La fàbrica de Nissan a Barcelona perd opcions per augmentar la producció a mitjà termini

El no del comitè a pactar mesures com major flexibilitat o una rebaixa del sou inicial dels futurs nous treballadors ha fet perdre 24.500 unitats addicionals, segons l'empresa

Efe
2 min

BarcelonaLa planta de Nissan a Barcelona ha confirmat aquest dilluns que la fàbrica ha perdut l'oportunitat que la multinacional li assigni 24.500 unitats extres de la futura 'pick up' que es farà a partir del 2014. La falta d'acord entre empresa i sindicats per aplicar un nou pla de competitivitat impedeix optar a aquesta producció addicional, segons ha informat Nissan.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els representants dels treballadors s'han negat a acceptar les mesures plantejades per la multinacional japonesa, que passaven per una major flexibilitat, la creació d'una bossa d'hores o una rebaixa del sou inicial per als futurs treballadors que entrin a la planta.

"En conseqüència, la planta tampoc ha pogut assegurar una inversió de 14 milions d'euros associada a aquest nou volum, ni la possibilitat de confirmar un nivell d'ocupació permanent més elevat", ha assenyalat l'empresa en un comunicat.

El conseller director general de Nissan Motor Ibèrica, Frank Torres, ha subratllat que "qualsevol oportunitat futura passa per arribar a un acord de millora de la competitivitat en línia amb els punts proposats als sindicats i que han rebutjat".

"Si no fos així –ha advertit– correm el risc de no aconseguir noves oportunitats, cosa que afectarà el nostre futur a mitjà termini".

La direcció lamenta que els sindicats no hagin acceptat mesures que, asseguren, ja s'apliquen en altres fàbriques a Espanya, tant de Nissan com d'altres marques, i que són les mateixes que haurà d'aplicar el país "si vol prosperar".

Nissan adverteix que les operacions industrials d'aquesta marca "donen un pas enrere" a Espanya i "perden l'oportunitat d'enviar un missatge positiu a la multinacional al Japó que permeti mantenir la tendència de creixement iniciada amb l'adjudicació de nous productes abans de l'estiu".

La planta de Nissan a la Zona Franca ja tenia adjudicada la producció de 60.000 unitats d'aquesta 'pick up' i ara la direcció pretenia sumar-n'hi 24.500, que es destinarien al mercat del Pròxim Orient.

stats