Economia 06/08/2012

Obama truca a Rajoy per parlar sobre la crisi a l'eurozona

El govern espanyol assegura que els dos presidents també han parlat de la situació a Síria i al Sudan

Efe
1 min
Obama conversa amb Rajoy a la cimera del G8

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha parlat aquest dilluns per telèfon amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre l'evolució de la crisi a l'eurozona, segons ha confirmat el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El president acaba de trucar al president del govern espanyol, Rajoy, per discutir les condicions econòmiques a l'eurozona", ha dit Carney en començar la seva habitual roda de premsa diària.

Segons la Moncloa, Rajoy ha subratllat al president nord-americà els esforços que està fent el seu govern i els espanyols per reduir el dèficit públic i desenvolupar un programa "ambiciós" de reformes estructurals.

A més, en un repàs de la situació internacional, els dos mandataris han tractat amb especial atenció la situació a Síria i Sudan.

Per altre banda, el president del govern espanyol, ha felicitat a Obama per l'èxit de la missió de la sonda espacial "Curiosity", de la NASA, que ha aterrat aquesta matinada a la superfície de Mart.

Carney ha assegurat que la Casa Blanca oferirà més detalls d'aquesta trucada al llarg de la jornada.

Obama ja va trucar la setmana passada al president francès, François Hollande, i al primer ministre italià, Mario Monti, amb els quals va coincidir en la necessitat d'estabilitzar la situació de la zona euro.

stats