Economia 25/09/2014

Panasonic negocia quedar-se amb el 50% de Ficosa per uns 200 milions d'euros

L'empresa catalana busca des de fa mesos un soci industrial i ja té un acord amb Sanyo (del grup Panasonic) en el camp de les bateries del cotxe elèctric

Europa Press
2 min
NEGOCIACIONS EN CURS  Ficosa és un dels grans proveïdors de la indústria catalana de l’automòbil amb més de 8.000 treballadors. Actualment té negociacions obertes per buscar un soci industrial que aporti diners i know-how tecnològic.

BarcelonaL'empresa japonesa de tecnologia Panasonic està negociant l'adquisició de fins a un 50% del fabricant català de components per a automòbils Ficosa, per un import que oscil·laria entre els 20.000 i els 30.000 milions de iens (entre 143 i 215 milions d'euros al canvi actual), segons el diari nipó 'Nikkei'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup japonès aconseguiria amb aquesta compra complir el seu objectiu d'entrar al sector de l'automòbil per tal d'obtenir uns beneficis més estables.

Ja fa mesos que Ficosa buscava un soci industrial que injectés liquiditat a la companyia. El Japó i concretament Panasonic partia com a soci favorit, segons va explicar l'ARA el passat mes juliol, ja que Ficosa té en marxa un projecte amb Sanyo (del grup Panasonic) per desenvolupar bateries per al cotxe elèctric).

Ficosa, amb seu a Viladecavalls (Barcelona), es dedica al desenvolupament de sistemes avançats d'assistència a la conducció, entre els quals es troben el control de l'angle mort, l'assistent a l'aparcament i l'alerta de canvi involuntari de carril.

Segons fonts properes a l'operació, Panasonic està estudiant la possibilitat de desenvolupar aquest tipus de sistemes d'assistència a la conducció. Les dues empreses estan definint els detalls de l'operació, com el volum de la participació, encara que l'objectiu és tancar un acord abans del pròxim mes de març.

Per la seva banda, el diari 'Nikkei ha afirmat que la intenció inicial de Panasonic és aconseguir una participació del 50% a la firma espanyola, encara que també es planteja elevar en un futur el seu capital a Ficosa i convertir-la en una filial.

Panasonic està estudiant diferents estratègies en relació amb el seu negoci automobilístic, tot i que encara no ha pres una decisió definitiva. Actualment, l'empresa subministra bateries per a automòbils elèctrics a Tesla.

stats