Economia 23/06/2014

Panrico atura els acomiadaments a Santa Perpètua i s'avé a tornar a negociar amb els sindicats

Dels 133 llocs de treball amenaçats per l'ERO, hi havia 38 acomiadaments que podien fer-se efectius aquest dilluns

Acn
2 min
Protestes a l'exterior del judici per l'ERO a Panrico

BarcelonaLa direcció de Panrico ha decidit aturar els 38 acomiadaments previstos per aquest dilluns a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), i previstos en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) avalat per l'Audiència Nacional. La sentència va donar llum verda a 133 acomiadaments a la planta catalana aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Empresa i treballadors es donen una "nova oportunitat" per negociar l'ERO temporal de Santa Perpètua que ha de permetre reactivar la producció a la planta vallesana després de vuit mesos de vaga. En paral·lel, 38 empleats del centre esperaven rebre aquest dilluns la carta d'acomiadament que, finalment, no ha arribat.

Fonts de la companyia i dels sindicats han confirmat a l'ACN i esperen que hi haurà una convocatòria amb la mediació de la Generalitat properament.

El secretari general de la Federació Agroalimentària de CCOO a Catalunya, Miguel Ángel Domínguez explica així el gir que ha donat la situació: "A partir de la reunió de divendres per negociar l'ERO temporal, l'empresa va avançar que aplicaria l'expedient general i enviaria les primeres cartes d'acomiadament, però ho hem aconseguit aturar".

Ara les dues parts es donen l'enèsima oportunitat per buscar una sortida negociada al conflicte i s'espera que en els pròxims dies es reprenguin les trobades a tres bandes: empresa treballadors i Generalitat. Aquest dilluns, però, fonts del Departament de Treball han explicat que desconeixien encara els canvis que s'han produït.

Segons els sindicats, l'aplicació de la sentència sobre l'ERO de Panrico de manera unilateral feia impossible continuar seient a la taula per negociar l'ERO temporal de la planta de Santa Perpètua i es per això que s'hauria decidit aplaçar els primers acomiadaments previstos per al 2014 a la planta vallesana.

L'empresa, segons avala la sentència, pot fer fins a 133 acomiadaments. Tot i això, l'empresa fa setmanes que parla d'una possible rebaixa d'afectats, que deixaria la xifra final en unes 80 persones o menys, que no s'acaba de concretar.

stats