Economia 16/06/2014

Panrico dóna vacances a la plantilla el primer dia després de la vaga de vuit mesos

Els empleats han provat d'entrar a la fàbrica de Santa Perpètua però l'empresa no els ha permès l'accés per motius de seguretat i salubritat fins que s'adeqüin les instal·lacions

Agències
1 min
Protestes a l'exterior del judici per l'ERO a Panrico

BarcelonaUn centenar de treballadors de Panrico s'han presentat aquest dilluns a la planta de Santa Perpètua de Mogoda per tornar a treballar després de vuit mesos de vaga. L'empresa, però, els ha comunicat que els donava vacances mentre adequa les instal·lacions i es pacta l'ERO temporal que assegura que serà necessari per tornar a posar en marxa la fàbrica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa ho ha argumentat per "raons de seguretat, de salubritat i mentre no es prengui una decisió sobre l'expedient temporal", però el comitè d'empresa ha considerat la mesura com un nou desafiament de la direcció, que actua unilateralment, ha dit el president del comitè, Ginés Salmerón.

Aquest dimarts Panrico i els representants de la plantilla estan citats per a la primera reunió de negociació de l'ERO temporal, que, segons ha apuntat l'empresa darrerament, pot ser d'un mínim de sis mesos per posar a punt les instal·lacions i tornar a fabricar Donuts, Donettes o pa de motlle.

Salmerón ha apuntat que les vacances, segons el conveni vigent, s'han de programar en tres torns, per la qual cosa resulta "insòlita" la decisió dels empleats, que ja cotitzen de nou després de 8 mesos de protesta.

Aquest mateix dilluns, enmig dels episodis de tensió que s'han viscut els darrers mesos, un grup de treballadors de Panrico ha començat una campanya de recollida de signatures per revocar l'actuació del comitè d'empresa després de la seva actuació durant el conflicte.

stats