Economia 27/06/2019

La patronal d'autònoms ATA s'incorpora a Foment del Treball

Representa el 61,4% dels autònoms espanyols i té 9.000 afiliats a Catalunya

Ara
1 min
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre , i el president d'ATA a Espanya, Lorenzo Amor.

BarcelonaL'Associació de Treballador Autònoms (ATA) ha anunciat aquest dijous que s'incorporarà com a soci a Foment del Treball. La patronal d'autònoms, que representa un 61,4% dels autònoms espanyols, entra a Foment amb el principal objectiu de donar resposta a les necessitats dels 550.000 treballadors no assalariats que hi ha a Catalunya. Les dues entitats han definit l'acord com a "històric" i han destacat que els permetrà impulsar la "unitat de teixit empresarial" entre les grans empreses, les pimes i els autònoms.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, i el president d'ATA a Espanya, Lorenzo Amor, han presentat en roda de premsa un acord que permetrà a la patronal d'autònoms formar part de Foment. Els dos presidents han recalcat que l'acord entre les dues patronals suposa augmentar l'impacte del conjunt empresarial català i donar resposta a les demandes dels autònoms catalans. En la mateixa línia, Foment i ATA han decidit crear una comissió de treball sobre els autònoms, que estarà dirigida per un representant d'ATA Catalunya.

ATA té actualment 9.000 socis a Catalunya, xifra que suposa un 5% del conjunt d'afiliats que té la patronal a tot Espanya. ATA ha declarat que vol reactivar la seva delegació a Catalunya i preveu augmentar un 10% els seus socis en el territori en el pròxim any. Cristina Pérez, presidenta d'ATA Catalunya, ha afirmat que volen obrir oficines també a les quatre províncies catalanes.

Sánchez Llibre ha destacat que la setmana que ve proposarà a la direcció de Foment del Treball l'entrada d'ATA a la junta directiva de la patronal, amb la incorporació de la presidenta d'ATA Catalunya, Cristina Pérez, i el coordinador general, Joan Alarcón.

stats