Economia 21/05/2019

Un de cada cinc autònoms treballa set dies a la setmana

El 78% dels treballadors per compte propi tenen una jornada laboral de més de nou hores, segons l'ATA

Ara
1 min
PROFESSIONALS TITULATS  Una imatge d'un despatx d'arquitectes, un dels col·lectius afectats per la pujada de l'IRPF.

BarcelonaUn de cada cinc autònoms treballa tots els dies de la setmana, segons un estudi de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA). D'acord amb l'informe, el 78% dels treballadors per compte propi treballen nou o més hores al dia, mentre que un 28% tenen una jornada laboral d'11 o més hores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, l'ATA calcula que els autònoms dediquen entre 45 i 60 hores setmanals a la feina, de mitjana, però en un 30% dels casos les xifres se situen entre les 55 i les 65 hores.

A més, el 73% dels treballadors autònoms tenen menys de 20 dies anuals de vacances, i un 5% menys de 30 dies. Un 76% mai han agafat la baixa per malaltia i han anat a treballar malalts. "Les vacances continuen sent un tabú perquè, encara que els treballadors per compte propi n'agafen, no desconnecten", ha dit Lorenzo Amor, president de l'ATA.

Amor considera necessari que les administracions aprovin mesures per millorar la conciliació entre la vida laboral i la familiar dels autònoms, però ha afegit que la quantitat d'hores de treball que fan al dia "dificulta" aquesta conciliació.

stats