Patronals

Pimec ingressa 23 milions d'euros el 2023, un 4% més

El president de la institució, Antoni Cañete, ha celebrat la inclusió de les patronals de pimes al Consell Estatal

2 min
Assemblea general ordinària de Pimec 2024

Barcelona"Som la patronal amb més socis de totes les entitats empresarials d'Espanya". Així celebrava el president de Pimec, Antoni Cañete, les xifres amb què ha tancat l'entitat l'exercici del 2023. Enguany, la patronal de les pimes celebra els 50 anys de la seva fundació i ho fa tancant el 2023 amb uns ingressos de 22,87 milions d'euros, pràcticament un milió més del pressupostat i un 4% més que el 2022, i preveu créixer un 3% més el 2024, fins als 23,56 milions d'euros. Ho ha explicat aquest dimarts el president de la patronal, Antoni Cañete, després de l'assemblea general de la institució, en què ha afegit que el benefici va augmentar un 35%, fins als 936.000 euros, tot i que preveu reduir-lo aquest any un 24%, fins als 714.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les despeses de la patronal durant l'any passat van pujar un 3%, fins als 21,93 milions, especialment per l'increment de costos en personal i estructura, i pels costos directes de serveis i projectes. Pimec va tancar l'any amb 146.000 socis, tant directes com indirectes, i 325 associacions sectorials. De cara a aquest 2024, Cañete preveu que els ingressos derivats dels socis augmentin un 8% interanual.

Més veu a les pimes

L'1 de maig passat, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar la modificació del decret llei de creació del Consell Estatal de la Petita i la Mitjana Empresa, un òrgan col·legiat consultiu –que depèn del ministeri d'Indústria–, assessor i de col·laboració en les matèries que afecten les petites i mitjanes empreses per afavorir i facilitar la seva creació. Ara, s'hi incorpora una vocalia en representació de les organitzacions empresarials d'àmbit autonòmic i intersectorial més representatives de la petita i mitjana empresa, sense incloure en aquest supòsit les associacions integrades a organitzacions d'àmbit estatal.

Cañete ha donat per fet que aquesta vocalia serà per a Pimec, i ha celebrat aquesta modificació "perquè dona veu pròpia a la pime en la participació institucional en l'àmbit estatal". Segons el president de Pimec, a Espanya "hi ha tres organitzacions representatives" de pimes: la CEOE, Pime Balears i Pimec; i l'organització que dirigeix "és l'única que té el 50% de representació al diàleg social de la seva zona". Amb tot, ha assegurat que li és indiferent que la vocalia l'ocupi Pimec o Pime Balears, ja que "hi haurà representació de les pimes amb veu pròpia dins del Consell Estatal, cosa que no havia passat mai", ha celebrat.

12-M i sequera

Durant l’assemblea general de la patronal, Cañete també s’ha referit a les eleccions del 12 de maig, i espera que "els resultats serveixin per configurar un govern fort i estable amb la màxima celeritat possible, que aposti pel diàleg i els consensos per tirar endavant els projectes de país i que doni resposta als reptes actuals de la societat i del teixit empresarial català", ha apuntat.

El president de Pimec també ha valorat positivament que les fases i les restriccions estiguin alineades al nivell d’aigua, però ha tornat a demanar que "es facin les inversions i els compromisos, hi hagi o no restriccions, per fer front a un problema recurrent com és el de la sequera".

stats