Patronals

Barcelona Global nomena Ramon Agenjo nou president per als pròxims dos anys

La presidenta sortint, Maite Barrera, ha fet balanç del seu mandat destacant les seves propostes en habitatge i esdeveniments

2 min
Ramon Agenjo, conseller i secretari del consell d'administració de Damm.

BarcelonaBarcelona Global renova la presidència de l'entitat amb una cara coneguda del món empresarial. El conseller de Damm i president de Cacaolat, Ramon Agenjo, ha estat nomenat president de l'associació per als pròxims dos anys, el temps que duren els mandats a Barcelona Global segons està estipulat als seus estatuts. La candidatura d'Agenjo –proposada per la presidenta sortint, Maite Barrera– ha rebut el suport unànime de l'assemblea general de socis, celebrada aquest dimecres a la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Agenjo s'ha proclamat com un "gran enamorat de la ciutat de Barcelona, un barcelonensis autenticus", en les seves paraules, i ha assegurat que veu "oportunitats infinites per a la ciutat" en àmbits com la ciència, la recerca, la cultura o la gastronomia, entre d'altres. "La paleta de colors de Barcelona és molt àmplia", ha asseverat Agenjo. Alhora, ha reivindicat la necessitat d'atraure i retenir talent: "Volem els millors professionals a i per a Barcelona, ja siguin emprenedors, investigadors, directius, artistes o creatius de qualsevol àmbit social i cultural". Amb tot, pel que fa al seu mandat, ha explicat que "pretén continuar el que s'ha fet i acabar el que ha començat la Maite Barrera".

Al nou president, l'acompanyaran a la comissió executiva 20 membres més, entre els quals quatre vicepresidents: Mike Blackman (ISE), Carmina Ganyet (Colonial), Jaume Oliu (Harvest Capital Management) i Daniel Puig (Puig i FBNC).

Balanç

Maite Barrera, que ha presidit l'entitat els darrers dos anys, assolirà a partir d'aquest dimecres l'estatus de presidenta d'honor. Barrera ha aprofitat per fer balanç del seu mandat, en què ha posat en valor la necessitat de posicionar Barcelona com a pol d'atracció de talent, i ha destacat el fet que "avui dia, el talent és el centre de gravetat: la gent ja no va on són les empreses, sinó que són les empreses les que s'instal·len a les ciutats on hi ha el talent".

Amb tot, Barrera ha assegurat que "Barcelona torna a estar on fire", i ha destacat un seguit d'esdeveniments que se celebraran a la capital catalana com ara la grand départ del Tour de França el 2026, la Copa Amèrica d'aquest estiu o la Fórmula 1 pendent de renovació, "tots ells impulsats per Barcelona Global". Alhora, Barrera ha destacat la proposta que l'associació va fer per a l'ampliació de l'aeroport del Prat, "l'única que encara està sobre la taula perquè integra tots els col·lectius", o la seva proposta per fer front a la manca d'habitatge assequible amb la creació, a través de la col·laboració publicoprivada, de 25.000 nous habitatges.

Barcelona Global té 1.223 socis i una mitjana d'edat de 48 anys, per la qual cosa Barrera assegura que és una "de les associacions més joves". Disposa d'un pressupost de 2,4 milions d'euros que corresponen, en un 54%, a ingressos per les quotes dels associats.

stats