CRISI DEL DEUTE
Economia 20/12/2012

Espanya tancarà l'any amb un dèficit públic d'entre el 7,3 i el 7,7% del PIB, segons Fedea

La Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea) preveu que el dèficit públic d'Espanya tancarà l'any amb una despesa d'entre el 7,3% i el 7,7%, quan l'objectiu fixat era del 6,3%

Ara
1 min

BarcelonaLa Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea) preveu que Espanya tancarà l'any 2012 amb un dèficit públic d'entre el 7,3% i el 7,7% del PIB, mentre que l'objectiu del país, fixat a la tardor per la Comissió Europea (CE), era del 7% o el 6,3% sense comptar les ajudes al sector financer. Són dades de Fedea, que ha presentat aquest dijous el balanç del primer any de govern de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fedea també creu que les retallades impulsades pel president espanyol són adequades, tot i que s'han quedat curtes. L'informe revela que per tal de poder seguir reduint les despeses es necessita tocar les grans partides de la despesa corrent, que es tradueix en noves retallades.

A l'informe, Fedea subratlla també que el govern estatal gasta el 20% del total de la despesa pública i rep el 37% dels ingressos, mentre que, segons Fedea, les comunitats autònomes gasten més del que ingressen, amb una despesa del 35% respecte al 19% dels ingressos totals. La Fundació creu que per aconseguir una consolidació fiscal exitosa haurà d'augmentar la pressió fiscal, és a dir, recaptar més impostos durant el 2013.

Per arribar a l'objectiu de dèficit del 2013, que és del 0,7% del PIB, les comunitats autònomes "han de reduir la despesa en 8.183 milions d'euros", sempre que compleixin amb el seu objectiu de dèficit per al 2012 (l'1,5% PIB). Tot i que la despesa s'hauria de rebaixar fins als 13.436 milions d'euros si arriben a un dèficit del 2% del PIB el 2012, segons Fedea.

stats