Macroeconomia

Milei mira de tancar a Madrid la ferida de l'expropiació d'YPF

El president argentí ha explicat a empreses de l'Íbex-35 el seu programa econòmic

ARA
2 min
Javier Milei amb representants de grans empreses espanyoles sense cap presència femenina

BarcelonaEl president de l'Argentina, Javier Milei, s'ha reunit aquest dissabte amb alts directius d'empreses espanyoles que tenen una forta presència a l'Argentina, com ara Telefónica, Banco Santander, BBVA, Mapfre o Indra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La trobada ha tingut lloc a la seu de l'ambaixada argentina a Madrid i forma part de la visita del controvertit mandatari a Madrid, on va arribar aquest divendres per participar en la convenció Europa Viva 24, que reuneix el partit d'ultradreta Vox amb altres formacions extremistes, com ara l'espai polític que encapçala Marine Le Pen a França. A la trobada, segons recull Europa Press, també hi ha assistit el president de la CEOE, Antonio Garamendi, que ha escoltat el programa econòmic del president argentí.

Activistes de Femen s'han concentrat davant de l'ambaixada argentina per manifestar-se contra l'assassinat de tres dones lesbianes que va tenir lloc recentment a l'Argentina. En paral·lel, una altra manifestació sota el lema "La ultradreta no és benvinguda" tenia lloc a la capital espanyola.

L'objectiu de Milei amb aquesta trobada amb les grans empreses espanyoles era involucrar-les més en els projectes de creixement i inversió al país sud-americà. Segons ha explicat Milei, vol posar en pràctica una legislació per afavorir la seguretat jurídica al país, girant full a casos com l'expropiació, el maig del 2012, d'YPF a Repsol, en una decisió que va prendre Cristina Fernández de Kirchner i per la qual la República Argentina ha estat condemnada a pagar 16.000 milions de dòlars.

El dirigent argentí ha assistit a la trobada amb els directius espanyols amb la intenció de posar en valor el clima business friendly de l'Argentina i les mesures adoptades pel seu executiu per recuperar la credibilitat financera del país, com l'anunci de reducció de deute, la retallada de despeses i subvencions i les iniciatives d'ortodòxia econòmica per reduir la inflació i recuperar el creixement.

Des de la seva arribada per sorpresa al càrrec, el president argentí ha mirat de restablir la connexió del país amb el teixit empresarial, amb el fi de projectar una imatge de país estable en termes econòmics i on es pot invertir amb seguretat.

Durant la visita a Espanya no està prevista cap trobada amb el rei Felip VI ni tampoc amb cap representant del govern de Pedro Sánchez. Aquest diumenge sí que participarà en un acte polític de Vox.

stats