Economia 18/09/2019

El ministre d'Agricultura atribueix els problemes dels sector del cava a l'independentisme

ERC li retreu la caiguda del preu del raïm i Planas diu que el sobiranisme ha "polititzat" el sector

Laia Forès
1 min
El ministre d'Agricultura en funcions, Luis Planas,  aquest dimecres al Congrés.

MadridUna tensa sessió de control al Congrés de Diputats aquest dimecres ha acabat amb el ministre d'Agricultura en funcions, Luis Planas, acusant el sobiranisme d'haver polititzat el sector del cava i atribuint els problemes que viuen els productors de raïm a l'independentisme. Planas ha admès que existeix un problema d'organització del sector i que "entre altres qüestions", que no ha especificat, es deu a la seva "politització". "Perquè l'independentisme s'ha ficat al sector del cava. És una qüestió que em preocupa", ha assegurat.

Planas responia així a una interpel·lació de la diputada d'ERC Carolina Telechea sobre la situació política a Catalunya. L'executiu de Pedro Sánchez ha designat el ministre d'Agricultura, que també té assumides les competències de Política Terrorial, com a interlocutor del govern espanyol per respondre a les intervencions dels diputats. Telechea ha aprofitat per preguntar-li pel sector del cava: "M'agradaria que m'expliqués què farà per evitar la caiguda del preu, que el seu govern ha provocat i que està arruïnant els productors".

Planas no ha respost directament a la interpel·lació i s'ha limitat a criticar la politització del sector i a retreure al Govern que no assisteixi a les reunions dels consells consultius entre l'executiu central i les comunitats autònomes. El ministre en funcions ha dit que, si la Generalitat "es digna" a anar a les reunions sectorials, el seu govern està disposat a parlar dels problemes del sector del cava.

stats