El president dels comerciants del passeig de Gràcia es disculpa per haver comparat els saquejos amb la Nit dels Vidres Trencats: "Va ser un error"

L'afirmació de Lluís Sans va generar diumenge una pluja de crítiques a les xarxes socials

ARA
1 min
Mossos davant d'una botiga saquejada del Passeig de Gràcia

BarcelonaEl president de l'Associació Passeig de Gràcia, Lluís Sans, s'ha disculpat aquest dilluns per la "desafortunada" comparació entre els saquejos que es van viure al centre de Barcelona durant el cap de setmana després de les manifestacions contra l’empresonament del raper Pablo Hasél i la Nit dels Vidres Trencats (Kristallnacht), nom que fa referència als atacs coordinats contra comerços, sinagogues, escoles, hospitals i cementiris jueus durant la nit del 9 al 10 de novembre del 1938. Es calcula que aquella nit van morir gairebé un centenar de jueus assassinats a mans dels nazis i 30.000 més van ser detinguts i enviats a camps de concentració.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una carta enviada a l'ARA, Sans qualifica "d'error" la seva afirmació: "Comparar el saqueig de 12 comerços i la destrossa de més de 100 aparadors del passeig de Gràcia amb la infausta Kristallnacht va ser un error. Lamento les sensibilitats que hagi pogut ferir". Diumenge les xarxes socials es van omplir de crítiques pel fet que hagués comparat els saquejos de Barcelona amb un fet històric tan greu com la Nit dels Vidres Trencats. "Aquesta referència va ser fruit de la consternació produïda al veure l’envergadura dels danys ocasionats i de la manca de condemna clara per part del nostre Govern", afirma el president de l'Associació Passeig de Gràcia, entitat que agrupa comerciants i associacions de veïns.

stats