Economia 16/04/2013

El president de Gas Natural creu que l'ajust està fet i que l'economia creixerà el 2014

Salvador Gabarró augura encara un semestre"dur" a Espanya, però destaca que les empreses han fet els deures i es pot ser optimista de cara a la recuperació

Efe
1 min

BarcelonaEl president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró, ha assegurat avui que "el més dur de l'ajust està fet" i que l'economia espanyola tornarà a créixer el 2014.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa prèvia a la junta d'accionistes de la companyia, Gabarró s'ha mostrat notablement optimista sobre les perspectives econòmiques d'Espanya, a la qual encara li queda un semestre "dur" per davant, ha dit, però que a partir de l'any vinent tornarà al creixement.

Gabarró ha explicat que tant el Govern com les empreses han fet "ajustos molt durs" els últims anys.

L'executiu, ha dit, ha impulsat "amb una velocitat relativament bona" la reestructuració del sector financer, una reforma laboral que "dóna molta flexibilitat per a la contractació laboral", i ha fet un enorme esforç per reduir el dèficit.

Les empreses, per seva banda, "també han fet els deures", almenys, les que queden després d'haver realitzat uns durs ajustos operatius, estructurals i de la seva cartera de productes, i haver apostat fermament per l'exportació.

"El més dur de l'ajust està fet", ha assenyalat el president de la multinacional energètica, que ha subratllat: "Estem tocant fons".

Gabarró ha afirmat, en aquest sentit, que també les perspectives internacionals són bones, ja que els Estats Units estan començant a enlairar-se, l'Àsia ha aguantat l'embat de la crisi i el Japó està fent un gran esforç per reactivar l'economia.

Per tant, ha apuntat Gabarró, l'economia espanyola veurà en acabar l'any "el final del túnel", per començar a créixer novament el 2014.

El president de Gas Natural Fenosa ha augurat, a més, que quan l'economia mundial torni a créixer, ho farà amb força. "Quan comenci a córrer, ho farà de veritat".

stats