Economia 19/06/2015

El consell de ministres aprovarà la setmana que ve el sostre de despesa, primer pas dels pressupostos

El govern espanyol confirma que vol tenir enllestits els comptes abans d'acabar setembre

Ara
1 min
La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres a la Moncloa. EFE

MadridLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que divendres de la setmana que ve el consell de ministres donarà llum verda al sostre de despesa per al 2016, el primer pas necessari per a l'elaboració dels pressupostos. Els comptes, ha afirmat, seran els de l'enfortiment de la "recuperació econòmica".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La número 2 de l'executiu central no ha volgut avançar xifres -"seria menjar-me per berenar el sopar"- però ha recordat les diferències del context econòmic amb el principi de la legislatura perquè ara Espanya creix, ha dit, al voltant del 3%.

Amb aquest anunci, el govern evidencia -com va dir aquest dijous Mariano Rajoy- la voluntat d'entrar els pressupostos a la cambra baixa abans d'acabar el mes de setembre, amb les eleccions generals previstes per a dos mesos després. Sobre aquest escenari polític, Santamaría ha dit que no faran com els socialistes al 2011, a qui ha acusat de no haver presentat els números per evitar l'erosió electoral i que, en canvi, ells assumiran la responsabilitat.

Sobre la crisi grega, ha assegurat que de moment la "volatilitat" dels mercats no està perjudicant les finances espanyoles en qüestions com les emissions del Tresor. Ha assegurat que el govern espanyol continuarà treballant perquè s'arribi a un acord entre Grècia i l'Eurozona que permeti que Atenes "compleixi els seus compromisos" i, al mateix temps, que torni a créixer.

stats