Economia 08/08/2013

La producció industrial cau prop del 4% al juny i trenca dos mesos a l'alça

Els fabricants de béns manufacturats de llarga durada, amb un 14% de caiguda, són els que han registrat la pitjor dada

Acn
1 min

BarcelonaLa producció industrial ha tornat enrere aquest juny amb una contracció del 3,8%, després de dos mesos en què el sector industrial havia acumulat pujades, segons ha publicat l'institut d'estadística espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al conjunt de l'Estat, la caiguda de producció industrial ha estat del -4,6%, després d'un mes de maig que es va contreure l'1,6%.

Per sectors d'activitat, a Catalunya el sector que més està notant els efectes de la recessió és el de fabricants de béns de llarga durada, com les automòbils i els electrodomèstics, que al juny han vist caure la seva producció un 14%. Segueix aquest sector el de béns d'equipament, amb -8,6%, i els béns de consum en general, que cauen el 6,7%.

La mitjana de caiguda de producció industrial a Catalunya d'aquest any ha estat del 0,8%, una xifra més moderada que el -2,2% que es va registrar durant els sis primers mesos de l'any passat, segons la sèrie de l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Altres sectors d'activitat que a Catalunya han tingut un comportament productiu en negatiu al juny han estat el sector de fabricants de béns de curta durada, com begudes, arts gràfiques i el sector de confecció tèxtil, que cauen un 6,2%, o els de béns intermedis, on estan integrades les empreses químiques i de ciment, que retrocedeixen el 3,8%.

L'únic sector en positiu ha estat l'energia, que ha augmentat la producció el 19,4%, i ha estat gràcies a les pluges, que han fet que les centrals hidràuliques hagin estat a ple rendiment.

stats