Economia 14/01/2013

La producció industrial cau un 3,7% a la zona euro fins al novembre i gairebé el doble a Espanya

La recessió frena l'activitat industrial als principals països europeus, com ara Alemanya, França o el Regne Unit, durant el 2012, segons les dades de l'Eurostat

Efe
1 min
NOU ENCÀRREC  
 Treballadors de la fàbrica de Nissan, on es farà la furgoneta elèctrica de la marca.

BarcelonaLa producció industrial va baixar un 3,7% a la zona euro i un 3,3% a la Unió Europea (UE) entre el novembre del 2012 i el mateix mes de l'any anterior, segons les dades de l'Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per països, Espanya va registrar la segona pitjor evolució en termes d'activitat a la indústria, amb una davallada del 7,2%, només superada per la caiguda a Itàlia, que va arribar al 7,6%.

Prenent les dades mensuals, el novembre va ser un nou mes de davallada en la producció amb un 0,3% al conjunt de la UE i un 2,5% a Espanya. Respecte a l'octubre, la producció industrial va caure en 14 estats membres i va augmentar en 7, liderats per Estònia, Letònia o els Països Baixos.

Els motors industrials europeus van ser termòmetre de l'entorn recessiu que viu l'economia europea. A Alemanya, entre el novembre del 2012 i el novembre del 2011, l'activitat productiva va retrocedir un 3%, mentre que a França la caiguda va ser del 3,2% i al Regne Unit, del 2,1%, per citar alguns exemples.

Per sectors, la producció d'energia va disminuir un 1,6% a la zona euro i un 0,7% a la UE-27. Els béns de consum no duradors van retrocedir un 1,2% en tots dos casos.

La producció de béns de consum duradors va registrar una baixada de l'1,1% a la zona euro i de l'1,4% a tota la UE. La davallada entre els béns intermedis va ser del 0,3% a l'eurozona i una dècima més entre el conjunt dels països comunitaris.

stats