Economia 13/10/2012

Qatar Airways s'alia amb Iberia després de deixar caure Spanair

L'aerolínia del país àrab, que va descartar la compra de la catalana, ingressarà a Oneworld

Ignasi Pujol
1 min
L'administració concursal ha resolt els contractes de lloguer dels 31 avions de l'aerolínia, que han permès estalviar 304.641 euros diaris en costos.

BarcelonaQatar Airways, el cavall blanc que havia de salvar Spanair de la fallida, s'ha aliat aquesta setmana amb Iberia. En un acte celebrat dilluns a Nova York, l'aerolínia propietat de la família reial qatariana va integrar-se a l'aliança aèria Oneworld, liderada a Europa per British Airways i Iberia. Qatar, que ingressarà formalment a Oneworld d'aquí un any i mig, passarà a ser la primera companyia aèria del golf Pèrsic –el mercat aeri mundial de més creixement– en unir-se a una aliança.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No és agosarat pensar que aquesta notícia, que ha passat sense pena ni glòria per la premsa espanyola, tingui connexió amb la frustrada operació de compra de Spanair. Qatar Airways i els accionistes de Spanair –liderats per la Generalitat– tenien molt avançades les negociacions del traspàs del 49% de la companyia aèria catalana a finals de l'any passat.

Ara, deu mesos més tard, Qatar ha signat l'aliança amb Iberia i ha aconseguit el mateix que buscava associant-se amb Spanair: un punt de connexió a Europa per créixer a Amèrica. Qatar vola ara des del seu 'hub' (centre de connexió de vols) a Barcelona i Madrid, tot i que el seu autèntic enclavament europeu podria ser Londres-Heathrow, el feu de British.

Podeu llegir la crònica a l'ARA Premium.

stats