Institucions
Economia 22/02/2022

El RACC vol acomiadar 69 treballadors del servei mèdic

La companyia vol remodelar l'assistència sanitària als socis i eliminar el servei per a empreses

ARA
2 min
Oficina de cursos del RACC a Barcelona.

BarceloanEl RACC ha iniciat un procés d'acomiadament col·lectiu al servei mèdic que afecta 69 dels 80 empleats que hi treballen (71 segons la plantilla) i que comportarà la remodelació del departament. L'assemblea de treballadors que s'ha format per al procés de negociació ha indicat en un comunicat, en canvi, que la firma planteja tancar el servei.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La direcció del RACC ha assegurat en declaracions a l'ACN que la remodelació se centrarà en donar més prestacions al soci, que en cap cas perdrà aquest servei. Sí que ha admès que s'abandonarà el sector de les empreses. Els treballadors, per la seva banda, han assegurat que la companyia els ha informat que, arran de la pèrdua de part dels clients corporatius, la continuïtat del servei resulta inviable. Els treballadors han lamentat la notícia i han assegurat que aquest és un dels serveis més valorats.

El 4 de febrer es va produir la primera trobada de la taula negociadora entre empresa i treballadors per negociar l'ERO. Els empleats van presentar una primera contraproposta a l'empresa, en què es reduïa el número de personal de gestió fins a una plantilla de 19,7 jornades completes i el de supervisores de 5 persones a 3. Els treballadors no van proposar canvis en el personal mèdic perquè "ja es troba per sota de les necessitats del servei" i afirmen que l'empresa va rebutjar aquest plantejament.

Els empleats alerten, a més, que des de l'inici de la pandèmia la plantilla del servei mèdic s'ha reduït més d'un 35%, de 104 a 71 treballadors, xifra que l'empresa augmenta fins als 80. Les negociacions continuaran dijous.

Segons l'empresa, el servei mèdic va atendre 46.081 trucades d'assistència mèdica durant l'estiu, amb una mitjana de 500 trucades diàries, i va coordinar 20.000 serveis i 1.500 trasllats i repatriacions per motius sanitaris.

stats