Economia 01/06/2021

Relleu a la farmacèutica Uriach: Luis Cantarell serà el primer president que no pertany a la família

Cantarell, que va treballar 40 anys a Nestlé, substitueix Joaquim Uriach

2 min
Luis Cantarell, nou president del consell d'administració i Oriol Segarra, conseller delegat

BarcelonaUriach estrena president. Un que, per primer cop, no porta la raó social de la companyia al seu cognom. Luis Cantarell Rocamora, conseller de la farmacèutica des del 2014, substituirà Joaquim Uriach Torelló al capdavant del consell d'administració. Ho farà, això si, al costat d'Oriol Segarra, que manté el seu lloc com a conseller delegat del grup. D'aquesta manera, ni el president ni el conseller delegat formaran part de la família propietària de la companyia. Serà, de fet, el primer cop que un extern a la família fundadora ocupa la presidència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat la mateixa farmacèutica en un comunicat, Uriach ha decidit transformar la manera com entén els òrgans de direcció. Ha eliminat, per exemple, la figura del consell de família i l'ha substituït per un consell de propietaris. Aquest nou consell (que és el que ha nomenat Cantarell com a president) estarà al seu torn presidit per Enrique Uriach Torelló, germà del president sortint.

La funció d'aquest nou òrgan és representar els accionistes i consensuar les diverses opinions sobre qüestions que afectin la propietat i la manera de gestionar la companyia. "Aquest també canvi pretén, pensant en la continuïtat, donar una futura entrada a la sisena generació d'accionistes als òrgans de govern", afegeix l'empresa al text.

Exdirectiu de Nestlé

Pel que fa al nomenament de Cantarell, la idea, diuen, és, d'una banda, donar suport a l'estratègia de centrar-se en l'anomenat consumer healthcare (els fàrmacs que no necessiten recepta i els productes naturals) i, de l'altra, el procés d'internacionalització. El nou president havia sigut abans conseller delegat de les divisions europees i americanes del grup Nestlé i creador del negoci global de salut de la multinacional suïssa. Cantarell va deixar Nestlé el 2016 després de 40 anys a la companyia.

"En aquesta nova etapa seguirem impulsant l'orientació al consumidor i la internacionalització donant suport a l'equip directiu liderat per Oriol Segarra", ha explicat Cantarell.

Joaquim Uriach s'ha acomiadat del càrrec que ocupava des del 2012 explicant també que l'objectiu del canvi és deixar pas a les noves generacions de la família i professionalitzar més "si fos possible" els òrgans de govern corporatiu. "Per la contrastada experiència del Luis als camps que estratègicament marcaran el nostre futur, creiem que és la persona òptima per liderar el consell d'administració treballant de manera conjunta amb el consell de propietaris i l'equip directiu", afirma en el comunicat.

stats