Economia 29/07/2019

Els 'riders' de Glovo convoquen una nova jornada de vaga i protestes

Els repartidors de l'apli reclamen una millora de les condicions laborals i salarials

Irene Riart
2 min
Un 'rider' de Glovo circula pel centre de Barcelona en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEls repartidors de Glovo, l'apli catalana de repartiment instantani, han anunciat una nova jornada de vaga per al dijous 1 d'agost. La vaga, convocada per un grup de repartidors amb el suport de Riders X Derechos i l'Associació Autònoma de Riders, pretén aturar el servei durant tot el dia per protestar contra les condicions laborals i salarials dels 'riders', com per exemple la seva controvertida condició d'autònoms. La convocatòria afectarà el servei de l'apli a Barcelona, però també s'hi poden sumar treballadors de tota l'àrea metropolitana.

Els treballadors sostenen que Glovo els té sota un contracte de falsos autònoms, però no és l'única demanda dels 'riders'. Els repartidors denuncien una falsa flexibilitat horària, ja que afirmen que l'empresa només els dona la possibilitat de treballar unes hores concretes del dia. "Sempre ens diuen que ens donaran més hores per escollir i que milloraran les condicions, però després no fan mai res", ha denunciat Brian González, representant dels repartidors de Glovo.

Els repartidors també protesten contra la falta de suport efectiu i la pressió, tant per part dels locals com de l'empresa, per finalitzar les comandes. Els 'riders' han assenyalat, a més, l'incompliment i les irregularitats del mètode de pagament, basat en els quilòmetres que fan i en funció també del temps d'espera del client. Per això, els treballadors de Glovo reclamen que es posi un límit al temps d'espera per a una comanda, ja que de vegades això no depèn del repartidor, sinó, per exemple, del restaurant on s'ha fet un encàrrec.

Segons el representant dels repartidors de Glovo, "entre 800 i 1.000 treballadors estan cridats a la vaga durant tota la jornada", tot i que ha afirmat que els repartidors poden afegir-se només a la manifestació convocada per a les 12 del migdia a la cruïlla entre el carrer de Marina i el carrer de Provença. Un cop iniciada la marxa, els treballadors es dirigiran cap a les oficines de Glovo a Barcelona.

Les protestes a Glovo arriben just dos mesos després de la mort d'un repartidor a causa d'un atropellament mentre estava de servei. La víctima estava subcontractada per un altre repartidor i, al saber-se els fets, els treballadors van sortir al carrer afirmant que l'empresa no feia prou per prevenir els riscos laborals.

stats