Economia22/10/2015

Saba fa calaix amb la venda del 32% de Cilsa a Merlín per 50 milions

Xavier Grau

BarcelonaL’estratègia és créixer en el sector dels aparcaments i cal tenir capacitat inversora. Per això Sabas’ha venut la seva participació del 32% de Cilsa –l’empresa que explota la Zona d’Activitats Logístiques de Barcelona– a la socimi Merlín Properties. La immobiliària ha pagat 50 milions d’euros. Com a socis de Merlín a Cilsa queden l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), que en té el 63%, i la societat pública estatal Sepes, amb el 5%. L’operació s’adequa a les necessitats de comprador i venedor. Merlín vol créixer en logística a l’àrea de Barcelona, i a més de la participació de Cilsa aquesta setmana també ha comprat dues naus, a Sant Esteve Sesrovires i la Granada del Penedès, per 18,6 milions d’euros. I Saba aconsegueix fer caixa per concentrar-se en el segment dels aparcaments.

Inscriu-te a la newsletter Darwinisme empresarialInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dins d’aquesta estratègia fa un mes Saba es va vendre la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) de Tolosa de Llenguadoc per 23 milions d’euros, i en l’últim any s’ha desfet d’altres actius logístics a Coslada, el Penedès i uns terrenys a Madrid.Però encara li queden actius d’aquest tipus com el ParcLogístic de Barcelona, Arasur al País Basc, la ZAL de Sevilla, la CIM Vallès i un parc logístic a Lisboa. A la companyia no amaguen que si hi ha possibilitat podrien seguir venent actius logístics. Les vendes i el refinançament del deute han portat a l’empresa que presideix Salvador Alemany a una posició compradora, amb l’adquisició aquest any de 13 aparcaments a Portugal, o l’operació del 2014 per gestionar el 26 aparcaments municipals de Barcelona. L’empresa que dirigeix Josep Martínez Vila també va incorporar el 2013 unes 57.000 places dels aeroports d’Aena.

Cargando
No hay anuncios

Oportunitats i canvis accionarials

Fonts del sector no descarten que Saba entri en la pugna per Empark, el primer operador d’aparcaments d’Espanya i Portugal, després de que els seus accionistes trenquéssin les negociacions amb els fons propietaris del gegant del sector Vinci. Una compra per la que s’ha interessat l’empresari Eugenio Hinojosa. I tot això passa mentre els fons d’inversió Torreal (de Juan Abelló), KKR i ProA Capital van encarregar a Citi la venda del seu 49% de Saba, companyia de la que en té la majoria de control Criteria, el hòlding de participades de La Caixa.