Economia 17/10/2017

El Sabadell ven la seva filial hotelera a Blackstone per 630 M€

L'entitat financera ha aconseguit una plusvàlua de 55 milions amb aquesta operació

Ara
1 min
El banc que presideix Josep Oliu va saltar al Regne Unit amb la compra de TSB i ara vol dotar l’entitat de més actius i clients.

BarcelonaEl Banc Sabadell ha venut el 100% de la plataforma de gestió hotelera HI Partners a Halley Holdco, una societat controlada per Blackstone, per més de 630 milions d'euros, segons ha comunicat l'entitat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Amb aquesta venda, el Sabadell sumarà una plusvàlua neta de 55 milions d'euros en els resultats d'aquest any. A més, millorarà la seva ràtio de capital de màxima qualitat. HI Partners és un dels grans gestors d'actius hotelers a Espanya, amb un total de 29 allotjaments en cartera. Entre els seus hotels, hi ha el Ritz-Carlton Abama de Tenerife o el ME Sitges Terramar, al Garraf.

Abans de l'estiu, Sabadell va encarregar als bancs d'inversió Citi, JP Morgan i Credit Suisse sondejar el mercat per una possible col·locació a la borsa de la seva filial de gestió hotelera. A la societat, també hi participa part de l'equip directiu de la companyia.

stats