Economia 16/01/2017

Schibsted Spain (Fotocasa) compra el portal immobiliari català Habitaclia

El propietari de Fotocasa augmentarà un 8% el seu negoci

Ara
1 min
Frode Nordseth, conseller delegat de Schibsted Spain.

BarcelonaSchibsted Spain, companyia propietària de diversos portals com Infojobs, Coches.net, Vibbo, Milanuncios i Fotocasa, ha anunciat aquest dilluns l'adquisició del portal català amb seu a Mataró Habitaclia.

La facturació d'Habitaclia el 2016 va pujar a 6,8 milions d'euros fins al tercer trimestre, amb un creixement del 36% respecte al mateix període de l'any anterior. La companyia va tenir un benefici brut del 30% dels ingressos.

Schibsted, amb Habitaclia, podrà augmentar un 8% la seva xifra de negoci a l'Estat, fet que significaria una facturació conjunta de 88 milions d'euros en els primers nou mesos del 2016.

Amb la compra, Schibsted vol reforçar la seva posició de líder del sector dels anuncis classificats de l'àmbit immobiliari. Habitaclia és especialment forta a Catalunya, les Balears i Andorra, com reconeix el conseller delegat de Schibsted Spain, Frode Nordseth, que destaca que "és el portal immobiliari de referència a l'àrea mediterrània".

Sumant Habitaclia, els portals de Schibsted podran oferir mensualment més d'1,5 milions d'immobles de compra i de lloguer als particulars i a les 15.000 agències immobiliàries que treballen amb la companyia.

L'adquisició permetrà a Schibsted augmentar en un 15% el tràfic al seus portals, que acumulen més de 180 milions de visites mensuals, de les quals 35 milions són de classificats immobiliaris. No obstant això, Habitaclia conservarà la seva marca pròpia i les oficines, i sumarà els seus 80 empleats a la plantilla de Schibsted, segons ha explicat aquesta empresa en un comunicat en què indica que Fotocasa i Habitaclia funcionaran de forma autònoma.

Per al conseller delegat d'Habitaclia, Javier Llanas, incorporar-se a Schibsted permetrà beneficiar-se de la seva experiència i el seu coneixement per poder oferir més valor.

stats