Economia 11/06/2014

Schott Ibérica pacta el tancament a Catalunya per endur-se la producció a Alemanya

El fabricant de tubs de vidre ofereix a 30 empleats marxar a treballar a l'estranger amb opció a tornar i cobrar la indemnització si s'ho repensen

Europa Press
2 min

BarcelonaLa planta de Schoot Ibèrica a Sant Adrià de Besòs tancarà el 31 de desembre d'aquest any després de pactar amb els 112 empleats les condicions dels acomiadaments, segons ha informat aquest dimecres UGT. A banda de les indemnitzacions molt per sobre del que fixa la llei, l'empresa ha ofert 30 llocs de treball a Alemanya i Suïssa amb la possibilitat que els empleats puguin tornar si s'ho repensen durant els primers sis mesos i cobrar el 100% de la indemnització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La proposta mediadora de la Generalitat ha estat la base per acordar el tancament de la planta catalana, dedicada a la fabricació de tubs de vidre per al sector farmacèutic, que es farà en dues fases. La primera, fins al 31 de juliol, en la qual s'acomiadaran 45 treballadors, i la segona, fins al 31 de desembre, quan es liquidarà l'empresa i es rescindiran la resta de contractes.

Tindran prioritat de permanència fins a finals d'any els empleats amb 54 anys o més, i la plantilla rebrà una indemnització en dos trams: 40 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats fins a febrer de 2012, i 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats de febrer de 2012 fins la data d'extinció.

A més, els treballadors rebran una indemnització lineal de 250 euros per any complet treballat; s'ha establert un límit màxim d'indemnització de 200.000 euros i un mínim de 8.000.

La companyia ha argumentat en un comunicat que ha decidit tancar la fàbrica ja que seria necessari realitzar importants inversions destinades a renovar i actualitzar la maquinària de producció per seguir sent competitius, i ha assegurat que "sota aquestes circumstàncies no seria possible la viabilitat econòmica de la planta en el futur ".

De tota manera, ha assenyalat que Schott continuarà la seva activitat comercial amb normalitat a través de les seves oficines comercials a Espanya.

stats